NAGRADA „ZA ZELENIJI BEOGRAD“ DODELjENA VRTIĆU „SESTRE BUKUMIROVIĆ“

Vrtić „Sestre Bukumirović“,  PU „Čika Jova Zmaj“ osvojio je drugo mesto u kategoriji  najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove, u  okviru akcije „Za zeleniji Beograd“.

Na manifestaciji koja je održana 16. put, nagrade i zahvalnice uručio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić naglasivši da je dodela priznanja za najlepše zelene površine dobra prilika da se društvena svest o značaju očuvanja životne sredine što više proširi.

U kategoriji najlepše zelene površine oko stambenog objekta, prvo mesto osvojila je stambena zajednica Karađorđeva 11, opština Zemun, a u kategoriji najlepši balkon prvo mesto je osvojila Jasmina Tošović, Ulica Milutina Glavičkog 3, opština Palilula.

U kategoriji najlepša zelena površina ugostiteljskog objekta, prvo mesto osvojio je  restoran „Franš” na opštini Savski venac, a za najlepšu zelenu površinu oko poslovnog prostora žiri je nagradio kompaniju „ Energogroup” d.o.o., Neznanog junaka br. 7 sa Savskog venca.

U kategoriji najlepše uređeno školsko dvorište, prvo mesto je osvojila Poljoprivredna škola PKB, Pančevački put 39 sa Palilule, a za najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove nagrađen je čukarički vrtić „Gorica”.

U kategoriji najlepša okućnica, prvo mesto osvojila je Gordana Lukić, Vojvode Putnika 20, sa Savskog venca.

Specijalne nagrade osvojili su: Siniša Stefanović, Pančićeva 8 za krovnu terasu na teritoriji Starog grada, a za unutrašnje dvorište zgrade je nagrađena stambena zajednica Molerova 17 na opštini Vračar.

Manifestaciji su prisustvovali  članovi Gradskog veća, gradski sekretari i drugi predstavnici Gradske uprave, predsednici gradskih opština, direktori gradskih javnih i komunalnih preduzeća i brojni građani.

Podelite vest: