I PREDŠKOLCI I VETERANI UČESNICI 44. TRKE OKO AVALE

Uprkos kišnom danu, uspešno je održana 44. Međunarodna atletska trka oko Avale u organizaciji Atletskog kluba „Veteran“ iz Beograda i Saveza atletskih veterana Srbije. Nekada mala lokalna trka, danas je prerasla u takmičenje koje svake godine okupi veliki broj sportista. Jedna od najlepših trka na Voždovcu ima za cilj da mlađim generacijama ukaže na važnost sporta i zdravog načina života.Predškolci, mlađi i stariji pioniri, seniori i veterani danas su trčali sa ciljem da pokažu svoju fizičku spremnost i ponesu zasluženi trofej. Jedan od pokrovitelja svake godine je i Gradska opština Voždovac koja dosta ulaže u sportske aktivnosti.

Pre same trke u ime GO Voždovac obratio se Vuk Mirčetić poželevši puno sreće najmlađima kao i veteranima. „Čestitam učesnicima i organizatorima. Ova trka je jako važna za naš Voždovac i ja vam se zahvaljujem u ime predsednika Aleksandra Savića, što Voždovac činimo lepšim mestom za naše buduće naraštaje“, rekao je Mirčetić.

Organizator Trke Duška Lorbek Mandić uručila je Mirčetiću, u znak zahvalnosti, plaketu za svu dosadašnju pomoć. „Drago mi je da ste došli po ovakvom vremenu da zajedno trčimo i uspešno realizujemo još jednu sportsku manifestaciju. Sledeće godine pozovite i svoje rođake i komšije da trče zajedno sa nama i žive zdravim životom“, rekla je Duška okupljenima.

Trofej za najbrojniju ekipu na takmičenju dobio je atletski klub „Spartak“ – Opovo. Inače, ova trka održana je prvi put 1963. godine.

 

Podelite vest: