ŠAHOVSKI FESTIVAL U „ŠUMICAMA“

U ponedeljak, 25. juna sa početkom u 16.30 časova u svečanoj sali Voždovačkog centra „Šumice” (Ustanička 125) otvara se prvi Letnji šahovski festival. Organizator turnira je Šahovska akademija šampiona, a pokrovitelj Gradska opština Voždovac.
Festival će trajati od  25. juna do 1. jula, kada će biti održano više šahovskih događaja, a ujedno će se igrati  četiri međunarodna šahovska turnira.

Na tri turnira – Velemajstorskom, Intermajstorskom i Otvorenom rejtingovanom blic turniru, učestvuju šahisti koji imaju titule velemajstora – najveću šahovsku titulu i intermajstora iz Srbije i inostranstva.

Priliku da učestvuju na ovim turnirima dobiće i najperspektivniji mladi šahisti sa opštine Voždovac – Tadić Stefan (13 godina) i Radovanović Mihajlo (16 godina), koji su višestruki prvaci Srbije u mlađim kategorijama. Partije sa ovih turnira igraće se na elektronskim tablama i prenos partija će ići uživo preko raznih svetskih šahovskih sajtova.

Prateći događaj je i Amaterski međunarodni turnir na kome je prijavljeno 209 igrača iz 15 zemalja. Osim susednih država, Bosne, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Austrije, na turniru su prijavljeni još i igrači iz Amerike, Indije, Turske, Rusije, Velsa, Mongolije, Švedske, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Osnivači turnira su velemajstori i reprezentativci Srbije u šahu, svi Voždovčani: Ivanišević Ivan, Perunović Miloš i Tadić Branko, selektor reprezentacije Srbije.

 

Podelite vest: