UZ PESMU I IGRU OBELEŽEN DAN ŠKOLE „JANKO VESELINOVIĆ“

Učenici Osnovne škole „Janko Veselinović“ danas su svečanim programom obeležili Dan škole, koja ponosno nosi ime velikog srpskog književnika.

Pred velikim brojem roditelja i gostiju nastupali su učenici školskog hora, mališani iz folklorne grupe, članovi muzičke sekcije, kao i školsko pozorištance pod rukovodstvom Marije Bastać. Đaci su kroz priču i zanimljive anegdote predstavili lik i delo Janka Veselinovića.

Učenica Sofija Bajić kazivala je stihove pesme kojom je osvojila glavnu nagradu na Opštinskom takmičenju recitatora. Učenici 8. razreda izveli  su Mocartovu  kompoziciju Dona nobis, a najlepši momenat bio je kada su osmaci odsvirali poznati instrumental Karla Dženkinsa pod nazivom Adiemus. Ovo muzičko izvođenje talentovanih osnovaca izazvalo je oduševljenje publike.

Na samom kraju programa, direktor Škole Dragan Stanković uručio je nagrade za učenike koji su ostvarili uspehe na raznim takmičenjima tokom godine.

Obeležavanju Dana škole, u ime Gradske opštine Voždovac, prisustvovao je član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović.

Podelite vest: