IZABRANI NAJBOLjI RECITATORI OPŠTINE VOŽDOVAC

Devet učenika voždovačkih osnovnih i srednjih škola odabrani su da predstavljaju našu opštinu na Gradskom takmičenju recitatora.

Stručni žiri koji su činili književnik i dramaturg Božidar Pešev, reditelj i dramski pedagog Svetislav Janković i profesor srpskog i magistar bibliotekarstva Dragiša Lošić imao je težak zadatak da od 40 recitatora odabere najbolje.

Među osnovcima nižih razreda najbolji su bili „četvrtaci“ Andrija Vukotić iz OŠ „Karađorđe“ i Teodor Tanasković iz OŠ „Filip Filipović“, kao i učenica drugog razreda OŠ „Jajinci“ Nađa Striković.

Od osnovaca viših razreda za dalje takmičenje izabrani su Vuk Petrović koji pohađa šesti razred OŠ „Vuk Karadžić“, i učenice petog razreda Sofija Bajić iz OŠ „Janko Veselinović“ i Staša Baković iz OŠ „Vojvoda Stepa“.

Troje najboljih srednjoškolaca koje je izabrao žiri su Anđela Savić iz Škole za negu lepote, Aleksandra Polić učenica Druge ekonomske škole i Janko Kovačević iz Osme beogradske gimnazije.

Takmičare je u ime GO Voždovac pozdravio član Veća Bojan Mladenović, ohrabrivši mlade recitatore da budu slobodni u izražavanju emocija i poželeo im puno uspeha.

On se zahvalio i organizatorima takmičenja „Prijateljima dece opštine Voždovac“ na trudu i požrtvovanom radu sa decom.

Članovi žirija su pohvalili sve učesnike, naglasivši da su nijanse odlučivale o tome ko će predstavljati Opštinu na Gradskom takmičenju recitatora.

Podelite vest: