UZ ŠOLjICU O SMRTI

Odsek za kućno lečenje, negu i palijativno zbrinjavanje Doma zdravlja „Voždovac“ organizuje akciju „Uz šoljicu o smrti“, baziranu na konceptu Kafića smrti i podrazumeva razgovore o činu smrti u neformalnoj atmosferi uz kafu, čaj i slatkiše.

Dana 22.03.2018. godine u 18 časova održaće se „nulti“ sastanak koji će imati formu javne rasprave i na kome će biti prisutni medicinski radnici, ljudi sa profesionalnim i ličnim iskustvom o strahu od smrti i posrednim ili neposrednim suočavanjem sa njom i mediji. Ciljevi akcije su da se razgovorom i razmenom iskustava smanji tabu o smrti, i da se ona predstavi pored medicinskog, i kao socijalni problem. Takođe i podizanje društvene svesti o značaju palijativne medicine, pre svega psiho-duhovnog elementa palijativnog zbrinjavanja. Govoreći o smrti i umiranju mi promovišemo život.

Dom zdravlja „Voždovac“ poziva sve zainteresovane da svojim prisustvom daju podršku i uzmu učešće u  akciji. (Svoj dolazak mogu potvrditi do 15.03.2018. godine na e-mejl adrese: kucno.lecenje@dzvozdovac.rs ili silvija.vukic@dzvozdovac.rs ).

Podelite vest: