NOVA PARKING MESTA U NASELjU MILORAD MEDAKOVIĆ

Opština Voždovac je danas, za stanovnike naselja Milorad Medaković, u prostoriji Mesne zajednice organizovala tribinu na kojoj je razgovarano o temama aktuelnim za taj deo Voždovca i unapređenju bezbednosne situacije.

Veliki broj okupljenih građana iskoristio je priliku da razmeni iskustva sa predstavnicima MUP-a, tužilaštva i opštine Voždovac, kao i da da svoje predloge ili postavi pitanja u vezi sa određenim problemima koji ih tište. Konkretne odgovore pružili su im državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, načelnik beogradske policije Veselin Milić, zamenik javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva Predrag Milovanović, načelnik Policijske stanice Voždovac Nebojša Dragović i član Veća opštine Voždovac Relja Ognjenović.

Građani su tražili savet kako da se zaštite od slučaje krađe na ulici ili pljačke stanova, ukazali na problem nedostatka trotoara, ležećih policajaca u određenim ulicama, kao i parking mesta za invalide.

Član Veća oštine Relja Ognjenović najavio je da će Opština ove godine obezbediti još 48 novih parking mesta u ovom naselju i pozvao građane da se obrate ukoliko je negde potrebno postaviti stubiće, kako bi se regulisao problem parkiranja na nedozvoljenim površinama.

Državna sekretarka Dijana Hrkalović pohvalila je rad Policijske stanice Voždovac koja je svojim angažovanjem dovela do toga da je smanjen broj imovinskih delikata.

Prema njenim rečima, samo na Voždovcu smanjena je stopa kriminala za pet odsto, dok su imovinski delikti, smanjeni za oko 10 odsto. U voždovačkim školama smanjen je i broj krivičnih dela vršnjačkog nasilja sa 48 na 30, istakla je ona.

„Posebno smo ponosni što je prihvaćena inicijativa ministra Nebojše Stefanovića i u osnovne škole uveden novi predmet  – Osnovi bezbednosti dece za učenike četvrtog i šestog razreda. Do sada je održano 466 predavanja, a od ove godine taj predmet uvešćemo i za polaznike prvog razreda, kako bi se najmlađi naučili kako da se ponašaju u saobraćaja, zaštite od opasnosti na internetu, od droge i vršnjačkog nasilja“- rekla je državna sekretarka Hrkalović na skupu.

Podelite vest: