PRODUŽENA LINIJA 404 U RIPNjU I UVEDENA NOVA LINIJA 407L

Trasa nove linije 407 L

Od utorka 20.02.2018. godine u Ripnju je produžena postojeća linija 404 koja će saobraćati od centra naselja Ripanj do naselja Bela reka, a uvedena je i nova linija – 407l, koja će povezivati naselja Bela reka i Trebež.

Sekretarijatu za javni prevoz su se obratili predstavnici MZ Ripanj sa zahtevom za omogućavanje direktne veze naselja Bela reka sa centrom Mesne zajednice Ripanj. Kako bi se izašlo u susret zahtevu korisnika i omogućila kvalitetnija veza sa različitim centrima od značaja za obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, administrativne poslove stacionirane u centru Ripnja, Sekretarijat za javni prevoz je izvršio promenu trase i produženje postojeće linije  404 do naselja Bela reka.

Nova trasa linije  404 biće: BELA REKA – Put za Koloniju – Avalska – Put za Trešnju – Put za Pavićevac – Kragujevački put – TREŠNjA (OKRETNICA).

Takođe, Timočki put u Ripnju na potezu od Avalske ulice do Lipovičkog puta u narednom periodu biće opslužen novom linijom 407L, koja će povezivati naselja Bela reka i Trebež. Na navedeni način javni prevoz se Ulicom 29. novembra u dužini od jednog kilometra ponovo uvodi u naselje Trebež (do raskrsnice sa Ul. Senjska).

Na obe linije voziće minibus.

Trasa linije 404

Postojeća linija 405L biće vraćena na staru trasu: Glumčevo Brdo – Nenadovac – Karaula i produžena do AS Barajevo.

Nakon završetka probnog rada i analize parametara rada linije 405L koja je krajem 2017. godine Timočkim putem produžena od Glumčevog brda do Bele reke, razmene informacija sa GO Barajevo i GO Voždovac, kao i dospelih zahteva korisnika, Sekretarijat za javni prevoz je doneo odluku da se postojeća linija razdvoji na dva dela.

U narednom periodu, linija 405L će imati staru kružnu trasu na potezu Glumčevo Brdo – Nenadovac – Karaula, pri čemu će od Karule ova linija biti produžena do AS Barajevo. Na ovaj način, potreba korisnika za lokalnim kretanjima koja se pre svega odnosila na dolazak i odlazak iz škole na Glumčevom brdu, kao i komunikaciju sa sadržajima u opštini Barajevo, biće obezbeđena najkraćom vezom.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podelite vest: