VOŽDOVAC PLANIRA POSTAVLjANjE KAMERA NA 16 LOKACIJA

Opština Voždovac organizovala je danas na Banjici tribinu na kojoj je glavna tema bila bezbednost građana u ovom delu Voždovca. Na skupu je, kome je prisustvovalo više od 200 građana, istaknuto da se planira postavljanje fiksnih i pokretnih kamera na 16 lokacija, kao i da je 18 od 25 škola na Voždovcu pokriveno školskim policajcem.

Na pitanja građana odgovarala je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, načelnik Policijske stanice Voždovac Nebojša Dragović, Milovan Perić komandir policijske ispostave Voždovac, Aleksandar Đukić šef kriminala u Policijskoj stanici Voždovac, Branka Popadić načelnik Odeljenja za putne isprave u Upravi za upravne poslove – Ljermontova, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije za inspekcijske i prekršajne poslove Goran Radenković i član Veća GO Voždovac Relja Ognjenović.

Okupljeni građani postavljali su pitanja vezana za saobraćajne kazne, pse lutalice, problem narkomanije …  Zatražili su i pojačano patroliranje policije u kasnim satima.

„Policija konstantno radi na povećanju bezbednosti građana i ministar Nebojša Stefanović svakodnevno insistira na dobroj komunikaciji policije i građana. PS Voždovac svakodnevno radi na očuvanju javnog reda i mira i rešavanju krivičnih dela. Tokom 2017. godine je bilo 109 krivičnih dela manje u odnosu na prethodnu godinu. Počinjeno je jedno ubistvo i još jedno u pokušaju dok se 2016. dogodila tri ubistva i sedam u pokušaju.Kada govorimo o nasilju u porodici, građani su danas slobodniji da prijave nasilnike i procesuirano je 51 krivično delo iz te oblasti i izrečena 101 hitna mera za počinioce nasilja. Smanjen je broj imovinskih delikata, i zaplena narkotika je najveća u 2017. godini“, informisala je građane državni sekretar Dijana Hrkalović.

Podelite vest: