UČENICI OŠ „KARAĐORĐE“ NAJRASPEVANIJE ODELjENjE NA VOŽDOVCU

Na Opštinskom takmičenju najboljih i najraspevanijih odeljenja voždovačkih osnovnih škola pobedu su odneli učenici trećeg razreda Osnovne škole „Karađorđe“, koji su se okitili zlatom i prošle godine i na opštinskom i na gradskom takmičenju.

Stručni žiri sastavljen od tri profesora Muzičke škole „Petar Konjović“ bio je jednoglasan da oni treba da ponesu titulu najraspevanijih na Voždovcu, a već za sedam dana imaće priliku da brane boje opštine i na gradskom takmičenju.

Na takmičenju, koje je održano danas u  „Voždovačkom centru – Šumice“, nastupilo je sedam odeljenja trećih i četvrtih razreda, sa dve kompozicije,  od kojih je jedna izvorna narodna pesma, a druga je dečja zabavna pesma.

„Šumicama“ su se zaorile narodne pesme Oj livado rosna travo, U livadi pod jasenom, Cigančica, Zeleni se jagodo, Višnjičica rod rodila, kao i svima dobro poznate dečije pesme Drugarstvo i carstvo, Nestašni dečaci, Neštedljiva pesma, Šaputanje, Deca su ukras sveta…

„Pesma je umetničko delo, pesma je odraz emocija, kroz pesmu se uči, igra, edukuje“, poručio je đacima član Veća opštine Voždovac Bojan Mladenović, koji je pobednicima uručio zasluženu nagradu.

Podelite vest: