AKCIJA BESPLATNOG  VAKCINISANjA PASA I MAČAKA SE NASTAVLjA

Zbog velikog interesovanja građana, akcija koju organizuje Gradska opština Voždovac u saradnji sa JKP „Veterina Beograd“ se nastavlja.

Pregledi su organizovani u MZ „MEDAKOVIĆ 3“ (Borivoja Stevanovića 41), u utorak 13. i sredu 14. februara od 16 do 20 časova.

Takođe, besplatni pregledi kućnih ljubimaca mogu se obaviti i u naselju Stepa Stepanović, Ulica generala Štefanika 53, Lokal 2, u petak 16. februara od 16 do 20 časova, subotu 17. i nedelju 18. februara, u vremenu od 12 do 20 časova.

Paket veterinarskih usluga značajno će pomoći građanima koji iz svog budžeta ne mogu da izdvoje novac za pregled svojih krznenih ljubimaca, s obzirom da ove tri usluge koštaju oko 4.000 dinara.

Odgovorno vlasništvo obuhvata odnos vlasnika prema sopstvenom ljubimcu, ali i odnos vlasnika ljubimca prema drugim ljudima i životinjama. Zakon obavezuje vlasnika da obezbedi kućnom ljubimcu brigu, negu i smeštaj, u skladu sa vrstom, rasom, polom, starošću, kao i fizičkim i biološkim specifičnostima i potrebama u ponašanju i zdravstvenom stanju kućnog ljubimca. Zakon, istovremeno, obavezuje i vlasnika da obezbedi da njegov ljubimac ne ugrožava ljude i životinje u svom okruženju.

 

Podelite vest: