STANOVNICI PODAVALSKIH NASELjA DOBILI DIREKTAN PREVOZ DO CENTRA GRADA

Kružna linija 409 od danas saobraća i u suprotnom pravcu Trošarina –  Kumodraška ulica – Ulica ruža – Jajinci –Trošarina, a autobuske linije 401 i 402 produžene su do Slavije.

Uvođenje linije 409 je rezultat dobre koordinacije mesnih zajednica i opštine Voždovac, rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić.

„S obzirom da je podavalsko područje bilo najugroženije i najlošije povezano sa centrom grada, mi smo uveli linije 401 i 402 koje idu iz Pinosave i Belog potoka i produžili ih sve do Birčaninove ulice na Slaviji. Time su se stekli uslovi da naši građani koji žive u podavalskim selima imaju direktan prevoz do samog centra“ – objasnio je Savić.

U narednom periodu u podavalskom delu će, prema odobrenju Sekretarijata za saobraćaj, biti izgrađeno još 25 novih stajališta, pored već postavljenih 20 stajališta u Ripnju prošle godine, na mestima gde nikada nisu postojala.

Predsednik Savić navodi da postoje i zahtevi građana iz naselja Kolonija u Ripnju, kojima će Opština nastojati da reši problem prevoza, uz pomoć Sekretarijata za saobraćaj i Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji imaju razumevanja i izlaze u susret potreba Voždovčana.

Podelite vest: