KRENULA NOVA KRUŽNA LINIJA 409 KROZ JAJINCE I KUMODRAŽ

Nova kružna minibus linija 409, koja će saobraćati trasom od 10 kilometara na relaciji Trošarina – Jajinci – Ulica Ruža – Trošarina, startovala je danas.

Preduslov za uvođenje ove linije, koja povezuje dva naselja koja nikada nisu imala javni gradski prevoz, bio je da se uradi nova kolovozna konstrukcija i infrastruktura u Ulici Torlački vis i Ulici Ruža, što je opština Voždovac i uradila i omogućila uspostavljanje linije, ukazao je gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović, koji je danas sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem prisustvovao prvom polasku minibusa 409.

Polasci minibusa 409 biće na 35 minuta, rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i dodao da će minibus će mnogo značiti građanima iz Ulice Ane Dobeš u novom naselju, koji su pešačili po dva-tri kilometra do autobuskih stanica.

Detaljna trasa linije 409 je: VOŽDOVAC – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Bulevar oslobođenja – Bulevar JNA – Stojana Ljubića – Vukosave Oljače – Olimpska – Kefalonijska – Bulevar JNA – Torlački vis – Ruža – Vojvode Stepe – Save Maškovića – VOŽDOVAC.

Na liniji će pored postojećih stajališta, biti uspostavljeno ukupno i deset novih, na delu kroz naselje Jajinci sedam: Olge Jojić, Milke Bosnić, Ane Dobeš, Milutina Miljkovića, Donje naselje, Vukosave Oljača, Olimpska, dok će u ulicama Torlački vis i Ruža biti tri nova stajališta: Torlački vis, Brdska i Šljivarska.

Savić je izrazio nadu da će zahvaljujući dobroj saradnji  sa Sekretarijatom za javni prevoz, Opština izaći u susret molbama građana i uvesti još neke dodatne linije u naseljima koja ih do sada nisu imala.

Podelite vest: