КРЕНУЛА НОВА КРУЖНА ЛИНИЈА 409 КРОЗ ЈАЈИНЦЕ И КУМОДРАЖ

Нова кружна минибус линија 409, која ће саобраћати трасом од 10 километара на релацији Трошарина – Јајинци – Улица Ружа – Трошарина, стартовала је данас.

Предуслов за увођење ове линије, која повезује два насеља која никада нису имала јавни градски превоз, био је да се уради нова коловозна конструкција и инфраструктура у Улици Торлачки вис и Улици Ружа, што је општина Вождовац и урадила и омогућила успостављање линије, указао је градски секретар за јавни превоз Угљеша Митровић, који је данас са председником општине Вождовац Александром Савићем присуствовао првом поласку минибуса 409.

Поласци минибуса 409 биће на 35 минута, рекао је председник општине Вождовац Александар Савић и додао да ће минибус ће много значити грађанима из Улице Ане Добеш у новом насељу, који су пешачили по два-три километра до аутобуских станица.

Детаљна траса линије 409 је: ВОЖДОВАЦ – Бебелова – Баштованска – Паунова – Булевар ослобођења – Булевар ЈНА – Стојана Љубића – Вукосаве Ољаче – Олимпска – Кефалонијска – Булевар ЈНА – Торлачки вис – Ружа – Војводе Степе – Саве Машковића – ВОЖДОВАЦ.

На линији ће поред постојећих стајалишта, бити успостављено укупно и десет нових, на делу кроз насеље Јајинци седам: Олге Јојић, Милке Боснић, Ане Добеш, Милутина Миљковића, Доње насеље, Вукосаве Ољача, Олимпска, док ће у улицама Торлачки вис и Ружа бити три нова стајалишта: Торлачки вис, Брдска и Шљиварска.

Савић јe изразио наду да ће захваљујући доброј сарадњи  са Секретаријатом за јавни превоз, Општина изаћи у сусрет молбама грађана и увести још неке додатне линије у насељима која их до сада нису имала.

Поделите вест: