NA PREVENTIVNIM PREGLEDIMA 580 PACIJENATA

U okviru akcije besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, koja je sprovedena u nedelju 24. decembra u Domu zdravlja „Voždovac“, od 8 do 16 časova pregledano je 580 građana, što je najveći broj pacijenata sa teritorije opštine Voždovac koji se, do sada, odazvao ovoj akciji Ministarstva zdravlja.

Pacijenti su imali organizovane ultrazvučne preglede abdomena, oftamološke preglede, laboratorijske analize holesterola i triglicerida, kao i kontrolu krvnog pritiska.

Menadžment Doma zdravlja „Voždovac“, na čelu sa v. d. direktorkom dr Nevenkom Veličković, je svojim prisustvom i aktivnostima podržao inicijativu Ministarstva zdravlja. U cilju što efikacnije organizacije rada, kroz razgovor sa pacijentima, izlazilo se u susret njihovim potrebama, a sve u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

Podsećamo građane da svakodnevno od 7 do 9 časova, u okviru Kutka zdravlja u holu laboratorije u centralnom objektu u Ustaničkoj 16, mogu izmeriti krvni pritisak i dobiti savete za unapređenje zdravlja i prevenciju obolevanja od hroničnih nezaraznih bolesti.

Podelite vest: