KARATISTKINjI TANjI PETROVIĆ URUČENA POVELjA ZASLUŽNI GRAĐANIN VOŽDOVCA

Javno priznanje Gradske opštine Voždovac  za 2017. godinu – Povelja zaslužni građanin uručena je danas karatistkinji Tanji Petrović za vrhunska sportska dostignuća i veliki doprinos promociji sporta, obrazovanja i vaspitanja dece i omladine.

Priznanje je uručio predsednik Opštine Aleksandar Savić na svečanoj sednici Skupštine opštine Voždovac, koja je održana povodom obeležavanja Dana Voždovca i slave Sveti apostol Andrej Prvozvani.

Predajući nagradu, predsednik Savić  je rekao da je Tanja Petrović majstor karatea koja u nizu osvojenih državnih, svetskih i evropskih medalja ima i  titulu neporažene na domaćim prvenstvima u srednjoj kategoriji za sve vreme takmičarske karijere i poželeo joj da bude neporažena i u svojim uspesima u radu sa decom i omladinom.

Zahvaljujući na priznanju Tanja Petrović je istakla da je na Voždovcu započela svoju uspešnu karijeru kada je kao dete i 1984. godine dobila nagradu Opštine Voždovac za najboljeg sportistu juniora. Sada je, kako je rekla, njena misija u karate klubu „NIPPON“ koji je osnovala pre 20 godina, zdravo odrastanje dece kroz sport, jer je sport najzdravije mesto odrastanja.

Na svečanoj sednici je uručen i humanitarni prilog – više od 300 hiljada dinara, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, odeljenju Dom „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ulici Braće Jerković 119.

Predajući simbolični ček, predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković je podsetio da su novac donirali odbornici Skupštine, odrekavši se naknade za rad na svečanoj sednici, kao i posetioci humanitarne košarkaške utakmice na kojoj su učestvovali gradski i opštinski čelnici i poznati sportisti.

Mirković je rekao da se unazad četiri godine odbornici odriču svoje nadoknade u humanitarne svrhe i da će se sa tom praksom nastaviti.

Direktor Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ Janko Tabaković se zahvalio u ime svih zaposlenih i sve dece, rekavši da nisu važna samo materijalna davanja već i uspomene koje deca nose sa događaja kakav je bila humanitaran utakmica i susret sa sportistima.

Sumirajući rezultate prethodne godine i celokupnog rada, predsednik Opštine Aleksandar Savić je izrazio  veliko zadovoljstvo svime što je urađeno.

«Sledeći uspešnu politiku naše Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića radili smo veoma mnogo na razvoju privrede, komunalne i putne infrastrukture, saobraćaja,  zdravstva i školstva realizujući velike i vitalne projekte koji su vidljivi, merljivi i što je najvažnije na korist  građanima Voždovca. Moramo da uradimo još više i da se trudimo da ispunimo sve što građani budu postavili kao cilj», istakao je Savić.

Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković istakao je da su za dobre rezultate zaslužni  i odbornici koji su doprineli da se Opština razvija, napreduje i postane bolje mesto za život, ako i da bez dobrog tima nema ni uspeha ni napretka.

Svečana sednica kojoj je prisustvovao Nj.E. Valerij Briljov ambasador Belorusije u Srbiji, započela je Državnom himnom u interpretaciji poznate umetnice Mari Mari, a prisutni su čuli i literarne radove učenika voždovačkih osnovnih škola „Jajinci“, „Đura Daničić“ i “Bora Satnković“ na temu: Moj Voždovac. Progam svečane sednice završen je nastupom KUD-a „Radost“ iz Rakovica sela koji je izveo „Igre iz Bosilegradskog Krajišta“.

Podelite vest: