PROMOCIJA ZBIRKE POEZIJE „IZMEĐU DVA NESNA”

Promocija zbirke poezije „Između dva nesna” Jelice Crnogorčević, održana je u prostorijama Gradske opštine Voždovac, pred brojnim ljubiteljima poezije.

„Mojoj duši pero u ruke dale su patnja, životno iskustvo, mudrost, znanje i pored svega, ono što je pokretač svega u mom životu, a to je ljubav. Od kad znam za sebe, znam za knjigu. Knjige su me opčinjavale od najranijeg detinjstva do danas. Trebalo je mnogo godina od bajki koje sam čitala kao dete, preko hiljada različitih knjiga koje sam upijala tokom života, da u meni sazri ideja da i sama nešto napišem“ –kaže autorka.

Pesnikinja Jelica Crnogorčević dobitnik je „Zlatnog pera“ na međunarodnom pesničkom takmičenju u Ljubljani za 2017. godinu, a prema rečima kritičara u svojim pesmama obraća se sebi i svima oko sebe, da bismo davali i umnožavali ljubav. Osim bavljenja pisanja poezije, Jelica je po struci profesor srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi.

Pesnikinju i sve prisutne goste pozdravio je Vuk Mirčetić, u ime predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, istakavši da Opština uvek podržava umetničke i kulturne programe, kao i poetske večeri, poput ove današnje.

U promociji zbirke poezije učestvovali su Tanja Vukićević, u ime izdavača, psiholog Radmila Simijonović i autorka, dok su stihove govorili Marta Vujošević i Sanja Josimov. Na gitari su, u muzičkom predahu, svirali Stefan Bojinović i Aleksa Radosavljević.

Podelite vest: