ZAŠTO JE PROBLEM SNIMATI LjUDE KOJI ČINE ISTO?

Povodom današnjeg priloga televizijske ekipe N1, nastalog nakon otvaranja zdravstvene ambulante u Prnjavoru, a koji  jasano i nedvosmisleno pokazuje želju pomenute ekipe za incidentom, šef Odseka za informisanje GO Voždovac Marina Ralević, obratila se sledećim rečima:

 “Tokom današnjeg događaja u Prnjavoru, primetila sam ljude koji su bili neprijatni prema građanima. Nisam znala o kome je reč, niti da su u pitanju novinari, a još manje koje medijske kuće, pošto danas svako ima kameru i snima. Niti sam krila gde radim, niti sam imala zlu nameru, već želju da u nekom momentu postavim pitanje ko ima pravo tako da se ophodi prema građanima i da vidim o kome je reč. Prema zakonima Republike Srbije nije zabranjeno snimanje na javnim skupovima. I novinari se isto bave javnim poslom, te je i njihovo delovanje podložno kritici javnosti.

Ja postavljam pitanje, šta navedena novinarka krije u svom radu, čega se plaši ako joj kao javnoj ličnosti smeta snimanje. Ako se javne ličnosti snimaju, ako imamo pravo da snimimo poštara, lekara, radnika na šalteru, zašto je problem snimati ljude koji čine isto? Pogotovo što se radi o televiziji velike popularnosti u Srbiji, čiji su novinari mega zvezde, te sam sigurna  da svakoj televiziji takvog renomea prija kada ih građani prepoznaju i kada promovišu njihov rad.”

Podelite vest: