VOŽDOVAČKI SREDNjOŠKOLCI OPROBALI SE U EDUKATIVNIM RADIONICAMA MEF LIGE ZNANjA

Učenici Osme beogradske gimnazije i Druge ekonomske škole učestvovali su u prvom krugu edukativnih radionica pod nazivom MEF Liga znanja – Studija slučaja, koje je su za njih i ove godine pripremili Gradska opština Voždovac i Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF). Ciklus takmičenja se sastoji od pet krugova u različitim oblastima kako bi svi imali jednake šanse da se iskažu u onome u čemu su najbolji, bez obzira na to da li idu u stručnu školu ili u gimnaziju.

Srednjoškolci su na početku odslušali zanimljivo izlaganje mladih pedavača Fakulteta o osnovama digitalne reklame, marketingu i preduzetništvu. Potom su učenici, podeljeni u timove koji broje od tri do pet članova, imali priliku da se oprobaju u marketinškim predlozima, retoričkim vežbama, društvenim igrama, debatama i preduzetništvu da bi sve naučeno iskazali u finalnom krugu – BIZNIS PLAN!

Vuk Mirčetić, koordinator projekta ispred opštine Voždovac, pozdravio je srednjoškolce rekavši da je ove godine pred njima, za razliku od prethodnih godina, jedan novi koncept projekta pod nazivom MEF liga znanja, uveren da će im se dopasti i biti od koristi.

Predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković obratio se mladima, sa kojima kako kaže, ima posebno zadovoljstvo da radi i da podrži sve njihove dobre i konstruktivne ideje. „Verujem da ćete učestvujući u ovom Projektu naučiti nešto novo i tako obogatiti svoje znanje. Vi ste generacija koja će, prema potrebama savremenog društva, modernim tehnologijama razvijati sve ono što su stariji pre njih stvarali“- poručio je Mirković srednjoškolcima, podsetivši ih da su vrata opštinskog rukovodstva uvek otvorena za sva njihova pitanja, predloge, sugestije, ali i kritike.

Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije i ove godine pripremio je vredne nagrade za timova koji na kraju takmičenja budu imali najviše sakupljenih bodova.

Podelite vest: