70 GODINA DOBROVOLjNOG VATROGASNOG DRUŠTVA „VOŽDOVAC“

Značajan jubilej – 70 godina rada i postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Voždovac“ obeležen je danas svečanim defileom vatrogasnih jedinica na platou ispred Gradske opštine Voždovac.

Posle smotre, kolona se uputila Ustaničkom ulicom ka „Voždovačkom centru-Šumice“, gde je izvedena javna pokazna vežba u kojoj su vatrogasci demonstrirali kako izgleda spasavanje građana iz zapaljene zgrade. Svečanom akademijom u kojoj su učenici OŠ „Veselin Masleša“ izveli predstavu i dodelom priznanja završen je susret vatrogasnih društava glavnog grada i društava iz regiona sa kojima Voždovačka jedinica ima dugogodišnju prijateljsku saradnju.

Opština Voždovac je povodom jubileja uručila članovima DVD „Voždovac“ 20 radno zaštitnih uniformi i 20 čizama, rekao je Vuk Mirčetić, izaslanik predsednika Gradske opštine Voždovac Aleksandra Savića. On se zahvalio Dobrovoljno vatrogasnom društvu„Voždovac“ istakavši da je profesionalno odreagovalo u svakoj kriznoj situaciji na teritoriji glavnog grada.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, konzul Ruske Federacije Sergej Ogurcov, načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević, gosti iz bratske opštine Šempeter iz Slovenije i brojni posetioci.

Podelite vest: