NAJBOLjI UMETNICI I ZABAVLjAČI MAMILI OSMEHE DECI I ODRASLIMA

          Manifestacija „Voždovačke letnje večeri“ u Šumicama posle mesec dana trajanja ima svoju stalnu publiku. „Kao nekad“, čuli su se komentari prezadovoljnih  građana koji se sećaju decenija kada se u „Šumicama“ odvijao bogat kulturni život. Da izmame osmeh, aplauz i emociju svih generacija i uzrasta, pobrinuli su se najbolji artisti našeg grada.

Atrijum Ustanove „Voždovački centar – Šumice“ i ovog puta bio je pun mališana koji su sa pažnjom pratili slavnog iluzionistu Mihajla Medžika, pobednika Beogradskog festivala magije.  Ipak, magija je ostala neotkrivena a mališani su se slatko smejali i divno zabavljali. Pesnici Dragoljub Stanković, Dušanka Mijajlović, Sanja Radojković i Goran Vitić govorili su svoje stihove – vesele, duhovite i zabavne, a sa decom se družio i omiljeni dečiji zabavljač – Peđolino.

U holu „Šumica“ otvorena je prva samostalna prodajna izložba Jovane Veljković, učenice OŠ „Arčibald Rajs“.

Program za starije ostaće upamćen po samostalnom nastupu  pop pevača i talentovanog tenora Petra Jojića.

Književni klub „Skadarlijska boemija“ sa Voždovca, izveo je resital „Stojte galije Carske“. U čast stogodišnjice smrti slavnog Milutina Bojića, program rodoljubive poezije  priredila je Katarina Branković.

I nedelja je bila u znaku poezije. Pesnikinja Sanja Radojković je sa svojim prijateljima upriličila lepo pesničko – poetsko veče. Sebe je predstavila voždovačkoj publici  programom „Poezija je moja bajka“ koju čine stihovi rodoljubive, ljubavne, duhovne i boemske  poezije.

Podelite vest: