ZBOG UŠTEDA, JOŠ JEDAN JAVNI POZIV OPŠTINAMA ZA UREĐENjE POSLOVNIH ZONA

Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan poziv lokalnim samoupravama za prijavu dodatnih infrastrukturnih projekata koji će se u 2017. finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture.

U okviru ovog programa Ministarstvo privrede ove godine već sa 365,8 miliona dinara sufinansira 26 projekata izgradnje i obnove saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovnih zona i njihovog povezivanja sa okruženjem.

Prvi javni poziv za ovaj program raspisan je početkom godine, a nakon sprovedenih javnih nabavki za odobrene projekte, Ministarstvo je ostvarilo uštedu od 130 miliona dinara, tako da se ovaj javni poziv odnosi na raspodelu ovih ušteđenih sredstava.

Programom podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2017. godini, koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta,  Ministarstvo sufinansira projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60 odsto od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Više informacija o programima, uslovima javnih poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave  mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede, a rok za prijavu projekata je 14. avgust 2017. godine.

Podelite vest: