NASTAVLjA SE UREĐENjE VOŽDOVAČKIH OSNOVNIH ŠKOLA

Posle uređenja i sanacije osam osnovnih škola uspešno završenih protekle godine, opština Voždovac je nastavila i u 2017. godini sa izvođenjem planiranih radova u preostalim osmoletkama. U prvoj fazi izvode se radovi u pet škola na postavljanju novih i doterivanju postojećih ograda, prilaznih staza, stepenica, rekonstrukciji toaleta, školskih kuhinja i svega ostalog što je neophodno.

Tim povodom, izvođenje radova obišao je član Veća opštine Voždovac zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović. On se uverio da će obe zgrade OŠ „Branislav Nušić“ uskoro dobiti sređenu ogradu oko dvorišta, kao i prilazne staze i stepenice. U narednom periodu u planu je da se uradi fasada, kao i saniranje dotrajale pasarele koja spaja malu i veliku školu.

OŠ „Veselin Masleša“ dobiće nove toalete, mokre čvorove, kompletno novu školsku kuhinju, kao i elektro instalacije. Po završetku unutrašnjih radova, pristupiće se rekonstrukciji stepeništa na ulazu u Školu.

Do sada je kompletno završena ograda oko OŠ „Karađorđe“ prema Ulici Jove Ilića, a OŠ „Filip Filipović“ dobila je novi plato ispred školske zgrade, dok se radovi na sanaciji toaleta privode kraju. U narednom periodu izvršiće se i radovi na uređenju fasade ove škole.

OŠ „Jajinci“ dobila je po prvi put rampu za invalide, ograđeno je kompletno školsko dvorište i sanirana ograda na sportskom terenu. Takođe, betonirana je staza do prilaznih stepenica i urađen potporni zid, tako da će bezbednost i uslovi školovanja đaka u ovoj podavalskoj školi biti znatno poboljšani.

Podelite vest: