ČLANOVI UDRUŽENjA ZA CELIJAKIJU NA BESPLATNOM IZLETU DO FRUŠKOGORSKIH MANASTIRA

Opština Voždovac je, u želji da pomogne Udruženju Srbije za Celijakiju i ulepša svakodnevnicu njenim članovima, organizovala besplatan izlet do fruškogorskih manastira za obolele od ove bolesti. Predsednik Opštine Aleksandar Savić je izašao u susret molbi članova Udruženja i između ostalog im ponudio izlet do Fruške gore, što su oni prijatno iznenađeni, rado prihvatili.

Ispred Gradske opštine Voždovac osamdeset izletnika je na put ispratio član Veća Momir Ćirović, poželevši im srećan put, uz uverenje da će Opština nastaviti da im pomaže kad god bude bila u mogućnosti.

Vesna Pavkov, predsednik Udruženja, u ime svih koji su krenuli putem Fruške gore, izrazila je zahvalnost na ovom lepom gestu rukovodstva opštine Voždovac, koje je pokazalo da ima razumevanja i za oseteljive kategorije stanovništva.

Obišavši tri fruškogorska manastira i uživajući u prijatnom druženju uz ručak, članovi Udruženja su sa sobom poneli najlepše uspomene sa ovog putovanja.

Inače,  Udruženje Srbije za Celijakiju, čije sedište se nalazi na teritoriji opštine Voždovac, broji više hiljada osoba svih uzrasta (oko 1% populacije) kojima je dijagnostikovana celijakija – nasledno autoimuno oboljenje, u čijoj osnovi je trajno, doživotno nepodnošenje glutena – belančevine pšenice, raži i ječma. Pored njih, članovi su i njihove porodice, stručnjaci i drugi zainteresovani za bezglutensku ishranu.

Podelite vest: