BOGATA TURISTIČKA PONUDA NA AVALSKOM TORNjU

Svečanom otvaranju novoizgrađenog sportsko – turističkog kompleksa na Avali, danas su prisustvovali  ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik Siniša Mali, dok je u ime predsednika Gradske opštine Voždovac Aleksandra Savića, prisustvovao Vuk Mirčetić.

Na prostoru ispred Avalskog tornja izgrađeni su novi sportski tereni za košarku, odbojku i rukomet sa tribinama, teretana na otvorenom, lift za osobe sa kolicima i dečiji park, a u podnožiju tornja  – suvenirnica, kafe, etno galerija, bankomat, blagajna i dečija igraonica.

Ministar Rasim Ljajić je rekao da Avala postaje značajna turistička destinacija koju je ove godine u maju posetilo 10 odsto turista više nego u maju prethodne godine. On je najavio da će radovi na uređenju kompleksa i stvaranju novih sadržaja biti nastavljeni tako da Toranj na Avali bude atraktivan za posetioce i tokom zimskog perioda.

Gradonačelnik  je istakao da je Avalski toranj odmah po izgradnji 1965. godine postao simbol Beograda i da su nedostajali prateći sadržaji.

„Do sada ih nije bilo, ali to smo uspeli da promenimo. To je deo naše strategije, da privučemo što veći broj turista i da povećamo broj atrakcija u Beogradu“, rekao je Siniša Mali.

Osim ovih sadržaja, u neposrednoj blizini Tornja na Avali nalazi se crkva brvnara posvećena Svetom Despotu Stefanu Lazareviću. Crkva je izgrađena na inicijativu građana Voždovca uz značajnu podršku  Opštine i angažovanje predsednika MZ Beli potok Dragana Ilića.

Podelite vest: