SAVIĆ I MIRKOVIĆ NA PRIJEMU POVODOM ZAVRŠETKA DIPLOMATSKE MISIJE AMBASADORA BELORUSIJE

Povodom završetka diplomatske misije opunomoćenog ambasadora Republike  Belorusije u Srbiji Vladimira Čuševa, danas su prijemu u vili Jelena prisustvovali predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković.

Prilikom susreta sa ambasadorom Vladimirom Čuševim oni su posebno istakli zahvalnost Belorusiji koja je za vreme bombardovanja 1999. godine pružala podršku Srbiji i time pokazala i dokazala da je iskreni prijatelj srpskog naroda. Predsednik Savić izrazio je nadu da će se dosadašnja dobra saradnja između dva naroda nastaviti, a da će se dobri odnosi između Minska i GO Voždovac u narednom periodu još više produbiti u privrednom, ekonomskom i kulturnom pogledu.

Beloruski ambasador Čušev je istakao da je ponosan  što se između šesnaest gradova iz Srbije, koje su se pobratimile sa gradovima u Belorusiji, nalazi i opština Voždovac, čime će se još više približiti ljudi i učvrstiti veze imeđu dveju zemalja.

U znak zahvalnosti Belorusiji za sve što je do danas činila za srpski narod, u decembru 2016. godine na Svečanoj sednici Skupštine opštine, predsednik Opštine Aleksandar Savić, zajedno sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Mirkovićem, uručio je povelju počasnog građanina za humanitarno i političko delovanje Vladimiru Čuševu – ambasadoru Republike Belorusije u Srbiji, kao i Valeriju Briljovu, koji će ga u narednom periodu zameniti na mestu ambasadora Republike Belorusije u Srbiji.

Podelite vest: