„NEDELjA ENERGIJE“ U BEOGRADU

Energy Week 2017Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Ministarstva rudarstva i energetike, u Beogradu će po prvi put biti održana „Nedelja energije” od 29. maja do 2. juna 2017. godine.

Tokom pet radnih dana na otvorenom i zatvorenom prostoru okupiće se predstavnici relevantnih državnih institucija, univerziteta i eminentnih naučnih institucija, kompanija i proizvođača naprednih tehnologija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, kao i predstavnici škola i medija.

„Nedelja energije” je jedinstven  događaj i mesto susreta učesnika u sferi održivog razvoja, u okviru kojeg će biti održani brojni javni skupovi, konferencije i radionice.

Fokus ovog okupljanja biće podizanje svesti javnosti o mnogobrojnim temama i izazovima koje se tiču energetske bezbednosti, energetske rezilijentnosti, energetske efikasnosti, potrošnje energije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, kao i predstavljanje novih rešenja i tehnologija.

Manifestacija ENERGY WEEK, koju organizuju Centrlno evropski forum za razvoj – CEDEF i Sekretarijat za energetiku Grada Beograd, registrovana je na zvaničnom sajtu Evropske komisije kao jedan od događaja koji će biti organizovan tokom EU Suistainable Energy Week.

Svečano otvaranje „Nedelje energije“ je 29. maja, u 10 časova, na platou ispred Starog dvora.

PROGRAM – Nedelja energije 2017

CEDEF

Formula tim “Drumska strela”

Nedelja energije 2017[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Podelite vest: