UČENICI OŠ „ZMAJ JOVA JOVANOVIĆ“ OSVOJILI VREDNE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM KONKURSU

Petoro učenika OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ osvojilo je nagrade na međunarodnom konkursu „Pišem ti ovo pismo“ koji je organizovalo Udruženje „La Rondina“ iz Italije.

Za ovogodišnju temu „Pismo ocu“ pristiglo je 607 radova, među kojima je prvu nagradu literarnog konkursa, u starijoj kategoriji, osvojila Milica Cikuša, a drugo mesto u mlađoj kategoriji pripalo je Nikoli Vili. Oni su pored diploma i antologije radova, u kojoj se nalaze pisma svih finalista, dobili i novčane nagrede.

Za najlepše dekorisano pismo, u okviru likovnog dela konkursa,  prvu nagradu dobila je Lola Vuković, Enja Vuković osvojila je specijalnu nagradu likovnog žirija, dok je  Vasilije Jovanović,  za pismo koje je napisao ocu, nagrađen specijalnom nagradom Narodnog žirija.

Osim nagrađenih, uspeh su postigli i Ognjen Pilipović, Damjan Igić, Nevena Ivanov i Hristina Sinadinović, koji su se plasirali u finale takmičenja.

Literarno – likovni konkurs „Pišem ti ovo pismo“ koji je namenjen deci uzrasta od 9 do 19 godina, ima za cilj da vrati vrednost pisma kao književne forme i kao oblika izražavanja.

U Udruženju „La Rondina“ (Lastavica), kažu da ovaj konkurs organizuju sa željom da nauče decu kako da izražavaju emocije, maštaju i komuniciraju pomoću reči, a ne samo kroz slike i emotikone, lupkajući po tastaturi.

Nagrađeni Zmajevci i učiteljica Ivana Terzić prisustvovali su svečanoj ceremoniji dodele priznanja u italijanskom mestu Ponte Treza, uz podršku Gradske opštine Voždovac.

Podelite vest: