УЧЕНИЦИ ОШ „ЗМАЈ ЈОВА ЈОВАНОВИЋ“ ОСВОЈИЛИ ВРЕДНЕ НАГРАДЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНКУРСУ

Петоро ученика ОШ „Змај Јова Јовановић“ освојило је награде на међународном конкурсу „Пишем ти ово писмо“ који је организовало Удружење „Ла Рондина“ из Италије.

За овогодишњу тему „Писмо оцу“ пристигло је 607 радова, међу којима је прву награду литерарног конкурса, у старијој категорији, освојила Милица Цикуша, а друго место у млађој категорији припало је Николи Вили. Они су поред диплома и антологије радова, у којој се налазе писма свих финалиста, добили и новчане нагреде.

За најлепше декорисано писмо, у оквиру ликовног дела конкурса,  прву награду добила је Лола Вуковић, Ења Вуковић освојила је специјалну награду ликовног жирија, док је  Василије Јовановић,  за писмо које је написао оцу, награђен специјалном наградом Народног жирија.

Осим награђених, успех су постигли и Огњен Пилиповић, Дамјан Игић, Невена Иванов и Христина Синадиновић, који су се пласирали у финале такмичења.

Литерарно – ликовни конкурс „Пишем ти ово писмо“ који је намењен деци узраста од 9 до 19 година, има за циљ да врати вредност писма као књижевне форме и као облика изражавања.

У Удружењу „Ла Рондина“ (Ластавица), кажу да овај конкурс организују са жељом да науче децу како да изражавају емоције, маштају и комуницирају помоћу речи, а не само кроз слике и емотиконе, лупкајући по тастатури.

Награђени Змајевци и учитељица Ивана Терзић присуствовали су свечаној церемонији доделе признања у италијанском месту Понте Треза, уз подршку Градске општине Вождовац.

Поделите вест: