MANIFESTACIJA „OSMEHNI SE ZDRAVO“ ODRŽANA NA VOŽDOVCU

Širom Srbije od 15. do 21. maja obeležava se Nedelja zdravlja usta i zuba pod sloganom „Osmehni se zdravo“ u okviru koje se realizuju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje i očuvanje oralnog zdravlja. Nosioci i koordinatori na teritoriji svake opštine su službe stomatološke zaštite domova zdravlja uz aktivno učešće privatne stomatološke prakse, lokalne zajednice, privatnog sektora i udruženja građana.

Stomatološka služba Doma zdravlja „Voždovac“ nastavlja tradiciju obeležavanja brojnim aktivnostima u kojima su najaktivnija deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, ali i  vaspitači, nastavnici i roditelji.

Decu i sve prisutne u Skupštinskoj sali pozdravile su direktorka Doma zdravlja „Voždovac“ Nevenka Veličković i član Veća opštine Voždovac Ivana Banjac. „Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju. Opština Voždovac podržava sve akcije koje imaju za cilj da kroz igru i pesmu mališani steknu zdrave i pravilne navike još od ranog detinjstva. Opština i Dom zdravlja imaju jako dobru saradnju i ovaj događaj je zapravo rezultat toga“, rekla je Banjac.

Sve preventivne mere i aktivnosti koje se sprovode tokom cele godine od strane stomatoloških timova predstavljene su ove nedelje, a deca se motivišu da svoje znanje o pravilnoj higijeni i ishrani  prikažu putem literarnih radova i crteža. Najbolji među njima danas su i nagrađeni.

U okviru današnjeg druženja deca iz voždovačkih vrtića i škola izvela su nekoliko skečeva i recitacija, a onda su se družili sa dečijim animatorom Peđolinom.

Podelite vest: