VOŽDOVAČKIM ŠKOLAMA PREDSTAVLjEN SISTEM MEDIS

Direktorima voždovačkih osnovnih škola danas je u OŠ „Karađorđe“, predstavljen Multimedijalni edukativni interaktivni sistem, koji stvara mogućnost da se nastava prirodnih nauka osavremeni, učini efikasnijom i razumljivijom učenicima.

Prezentaciji Sistema koji je predstavljen u koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu i Aktivom direktora voždovačkih osnovnih škola, prisustvovao je i član Veća opštine Voždovac zadužen za predškolske i školske ustanove, Miloš Stojanović. On je podsetio da je Opština do sada uložila znatna sredstva u uređenje škola i omogućila učenicima bolje uslove za učenje i napredovanje i izrazio zainteresovanost da se MEDIS sistem implementira u nastavni proces voždovačkih škola, u cilju podizanja kvaliteta nastave i ovladavanja različitim znanjima.

Domaćin održanog predavanja, direktor OŠ „Karađorđe” Milan Žegarac, pozdravio je sve direktore voždovačkih osnovnih škola koji su se odazvali pozivu, kao i Ljubomiru Adamovu, direktoru firme Age, koji je prezentovao MEDIS sistem. Direktori su se upoznali sa ovim sistemom koji je alat za savremeno obrazovanje i pomoću koga savremene informaciono-komunikacione tehnologije đacima približavaju  izučavanje prirodnih i drugih nauka. On ne simulira, već realno prikazuje eksperimente iz nauka fuzike, hemije, biologije  i ekologije, što predstavlja preduslov uspeha.

Prezentaciji su prisustvovali i partneri drugih škola, kako bi se upoznali sa značajem ovog sistema, kao i jeromonah Vitalije iz Manastira Studenica, koji potpomaže njegovu implementaciju.

Podelite vest: