ŠKOLA JAVNIH POLITIKA ZA STUDENTE

Druga po redu Škola javnih politika počela je 9. maja 2017. godine predavanjima na Fakultetu  političkih nauka. Školu su organizovali Kancelarija za izučavanje javne uprave i lokalne samouprave, Grupa za analizu i kreiranje javnih politika i Studentska unija FPN, uz podršku Gradske opštine Voždovac. Predavanja će se održavati na Fakultetu političkih nauka, dok će jedan deo nastave biti organizovan i u opštini Voždovac.

Slika1Ova škola se bavi pitanjima funkcionisanja lokalnih samouprava, organizovanjem lokalnih parlamenata, nadležnosti opština i gradova, i drugih relevantnih tema. Za školu su odabrani studenti sa predznanjem iz pomenutih oblasti. Cilj projekta je da se učesnici, kroz pohađanje inetraktivnih predavanja, radionica i simulaciju rada, bliže informišu o načinu na koji lokalna samouprava, u ovom slučaju jedna gradska opština funkcioniše, o značaju i pravcu reforme lokalne samouprave, kao i da kroz obilazak opštine steknu praktična znanja o tome na koji način rade opštinske službe.

Školu su danas otvorili Milan Todić, član Veća Gradske opštine Voždovac, Tanja Todorović iz Kancelarije za izučavanje javne uprave i lokalne samouprave, Tamara Vukov iz Grupe za analizu i kreiranje javnih politika i Katarina Mihajlović iz Studentske unije FPN.

Podelite vest: