URUČENE ZNAČKE I ZAHVALNICE VOJSKE SRBIJE DOBROVOLjNIM VOJNIM OBVEZNICIMA

Povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok u generacijama “mart” i “jun” 2016. Godine, danas su uručene Značke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnice otadžbine.

Na svečanosti u Gradskoj opštini Voždovac, priznanje vojnicima  uručio je zamenik načelnika Uprave GO Voždovac Marko Denčić u prisustvu  pukovnika Dragana Stojčića, načelnika Uprave regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd i Dragoslava Vujačića, načelnika Centra MO Voždovac.

Pozdravljajući prisutne, Marko Denčić se zahvalio vojnicima na odanosti Srbiji koju su pokazali dobrovoljnim odsluženjem vojnog roka i izrazio nadu da neće biti u prilici da primenjuju u praksi ono što su naučili u vojsci.

Pukovnik Dragan Stojčić je, obraćajući se vojnicima, rekao da uručenjem značaka i zahvalnica Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odaju priznanje svakom mladom čoveku pojedinačno.

„Želimo da budete primer ostalim mladim ljudima da slede vaš put i pokažu da su dostojni vojničkog poziva, kao što ste vi to učinili“, naglasio je pukovnik Stojičić.

Trinaest vojnika koje je na dobrovoljno služenje vojnog roka uputio Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Voždovac, dobili su priznanja u znak zahvalnosti što su se stavili na raspolaganje Vojsci Srbije u cilju jačanja sistema odbrane.

Podelite vest: