УРУЧЕНЕ ЗНАЧКЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ДОБРОВОЉНИМ ВОЈНИМ ОБВЕЗНИЦИМА

Поводом 23. априла, Дана Војске Србије, војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок у генерацијама “март” и “јун” 2016. Године, данас су уручене Значке војника на добровољном служењу војног рока и Захвалнице отаџбине.

На свечаности у Градској општини Вождовац, признање војницима  уручио је заменик начелника Управе ГО Вождовац Марко Денчић у присуству  пуковника Драгана Стојчића, начелника Управе регионалног центра Министарства одбране Београд и Драгослава Вујачића, начелника Центра МО Вождовац.

Поздрављајући присутне, Марко Денчић се захвалио војницима на оданости Србији коју су показали добровољним одслужењем војног рока и изразио наду да неће бити у прилици да примењују у пракси оно што су научили у војсци.

Пуковник Драган Стојчић је, обраћајући се војницима, рекао да уручењем значака и захвалница Министарство одбране и Војска Србије одају признање сваком младом човеку појединачно.

„Желимо да будете пример осталим младим људима да следе ваш пут и покажу да су достојни војничког позива, као што сте ви то учинили“, нагласио је пуковник Стојичић.

Тринаест војника које је на добровољно служење војног рока упутио Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Вождовац, добили су признања у знак захвалности што су се ставили на располагање Војсци Србије у циљу јачања система одбране.

Поделите вест: