ODRŽANA AUKCIJA USKRŠNjIH JAJA U STADION ŠOPING CENTRU

U glavnom atrijumu Stadion šoping centra danas je održana aukcija uskršnjih jaja i dekoracija. Sav prihod od prodaje namenjen je za nabavku senzorne sobe i školskog materijala za Osnovnu školu „Miodrag Matić“ sa  Voždovca. Aukciju je vodio i zainteresovane posetioce animirao Inspektor Blaža, a ispred Gradske opštine Voždovac, koja je podržala ovaj humanitarni događaj, prisustvovao je Miloš Stojanović, član Veća opštine zadužen za predškolske i školske ustanove.

Raznobojna originalo ukrašena uskršnja jaja, oslikane staklene i drvene predmete i ostalu dekoraciju urađenu u dekupaž tehnici pripremili su učenici Škole, zajedno sa svojim nastavnicima, koji su im pomogli u aukciji, dok se prodaji priključila i doktorka Nada Macura. Direktor Škole Zoran Andrejić zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji današnje aukcije, kao i onima koji su kupovinom uskršnjih predmeta doprineli prikupljanju sredstava za potrebe škole i bolje uslove školovanja učenika.

Osnovna škola „Miodrag Matić” osnovana je 1972. godine, kao jedina Specijalna osnovna škola za decu i omladinu sa cerebralnom paralizom. Škola, koja nosi ime velikog profesora i defektologa Miodraga Matića, danas poseduje veliki broj neophodnih i prilagođenih nastavnih sredstava i raznovrsnu asistivnu tehnologiju namenjenu za olakšano savladavanje vaspitno-obrazovnog procesa i osamostaljivanje učenika u radu. Ipak, neophodna im je SENZORNA SOBA, kao sredstvo za rad terapeuta. To je praktično interaktivna soba, što znači da terapeut kontroliše opremu u sobi i dozira stimuluse za svako čulo, prilagođava ih individualnim karakteristikama svakog korisnika.

Podelite vest: