ОДРЖАНА АУКЦИЈА УСКРШЊИХ ЈАЈА У СТАДИОН ШОПИНГ ЦЕНТРУ

У главном атријуму Стадион шопинг центра данас је одржана аукцијa ускршњих јаја и декорација. Сав приход од продаје намењен је за набавку сензорне собе и школског материјала за Основну школу „Миодраг Матић“ са  Вождовца. Аукцију је водио и заинтересоване посетиоце анимирао Инспектор Блажа, а испред Градске општине Вождовац, која је подржала овај хуманитарни догађај, присуствовао је Милош Стојановић, члан Већа општине задужен за предшколске и школске установе.

Разнобојна оригинало украшена ускршња јаја, осликане стаклене и дрвене предмете и осталу декорацију урађену у декупаж техници припремили су ученици Школе, заједно са својим наставницима, који су им помогли у аукцији, док се продаји прикључила и докторка Нада Мацура. Директор Школе Зоран Андрејић захвалио је свима који су помогли у организацији данашње аукције, као и онима који су куповином ускршњих предмета допринели прикупљању средстава за потребе школе и боље услове школовања ученика.

Основна школа „Миодраг Матић” основана је 1972. године, као једина Специјална основна школа за децу и омладину са церебралном парализом. Школа, која носи име великог професора и дефектолога Миодрага Матића, данас поседује велики број неопходних и прилагођених наставних средстава и разноврсну асистивну технологију намењену за олакшано савладавање васпитно-образовног процеса и осамостаљивање ученика у раду. Ипак, неопходна им је СЕНЗОРНА СОБА, као средство за рад терапеута. То је практично интерактивна соба, што значи да терапеут контролише опрему у соби и дозира стимулусе за свако чуло, прилагођава их индивидуалним карактеристикама сваког корисника.

Поделите вест: