VELIKO INTERESOVANjE NA VOŽDOVAČKOM SAJMU OBRAZOVANjA

Danas je Osnovna škola „Filip Filipović“, uz podršku Gradske opštine Voždovac i Nacionalne službe za zapopšljavanje, bila domaćin Sajma obrazovanja na kome su se predstavile brojne beogradske srednje škole i gimnazije.

Cilj ovog sajma jeste da pomogne učenicima završnih razreda osnovnih škola, koji još uvek nisu odlučili čime će se u budućnosti baviti, da se na jedan lakši i neposredniji način, uz druženje sa vršnjacima i posetom štandovima, upoznaju sa ponudama zanimanja određenih škola.

Sad već tradicionalni sajam obrazovanja otvorio je direktor OŠ „Filip Filipović“ Dušan Kićović, u prisustvu člana Veća opštine Voždovac zaduženog za školske i predškolske ustanove Miloša Stojanovića. Oni su pozdravili veliki broj prisutnih budućih srednjoškolaca i njihove roditelje, izrazivši uverenje da je ovo najbolji način da se upoznaju sa obrazovnim profilima i smerovima koje srednje škole nude i tako lakše pronađu pravo zanimanje i smer budućeg školovanja.

Pored štandova, deo prostora učionica pretvoren je u radni prostor, gde su budući srednjoškolci iz prve ruke imali priliku da vide kako se obavlja praktična nastava u pojedinim srednjim školama. Kao i ranijih godina, zanimljivo su se predstavili i na veliko interesovanje naišli budući frizeri, kozmetičari, zubni tehničari, dizajneri kože i tekstila, farmaceuti, grafičari i drugi.

Pored Sajma obrazovanja, član Veća Miloš Stojanović danas je posetio i Osnovnu školu „Danilo Kiš“ u naselju Stepa Stepanović, gde je održano  Opštinsko takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja. Na testu znanja, voždovački osnovci su imali priliku da pokažu sve što su u svojim školama naučili iz oblasti tehnike i informatike, a najbolji su dobili zaslužene diplome.

Podelite vest: