GLAVNE ULICE U ZUCU, PINOSAVI I BELOM POTOKU KONAČNO DOBIJAJU TROTOARE I NOVI ASFALT

Radovi na postavljanju trotoara i asfaltiranju glavnih ulica u podavalskim naseljima Zuce, Pinosava i Beli potok su ovih dana u punom jeku. Tim povodom predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa članom Veća zaduženim za saobraćaj Reljom Ognjenovićem, obišao je danas radove koje izvodi JKP „Beograd put“ u ulicama 14. Nova u Zucu, 3. Nova u Pinosavi i Vase Čarapića u Belom potoku.

Trenutno se postavlja trotoar u Ulici 14. Nova, a potom će se skinuti stari sloj asfalta i uraditi novi u dužini od 2600 metara, zajedno sa Ulicom 1. Nova koja će takođe biti sanirana. U razgovoru sa zadovoljnim žiteljima Zuca, predsednik Opštine je izrazio uverenje da će posle postavljanja trotoara koji su nedostajali, bezbednost svih građana, a naročito dece, biti znatno poboljšana. „Ovim želimo da stavimo do znanja našim građanima da ni jedan deo Voždovca neće biti zapostavljen i da ćemo ulagati u infrastrukturu koja je bila zanemarena u ranijim godinama“ – objasnio je Savić i napomenuo da je ove godine Opština izdvojila 100 miliona dinara za izgradnju nekategorisanih puteva. Pored toga, GO Voždovac je na sebe preuzela i uređenje protivpožarnih puteva koji vode ka zgradama u gradskom delu, a koji nisu u nadležnosti gradskih javnih preduzeća.

Pinosava2Prema navodima Relje Ognjenovića, u Pinosavi gde je u toku izvođenje radova na nastavku trotoara od isturenog odeljenja OŠ „Vasa Čarapić“ do crkve, biće uskoro asfaltirana Ulica 3. Nova u dužini od 1800 metara.

Odbornik SO Voždovac Goran Cvetić zahvalio je predsedniku Saviću što je izašao u susret potrebama stanovnika Pinosave, kojima će konačno posle mnogo godina i ova ulica biti uređena.

„U Belom potoku je već urađeno 700 metara Ulice Vase Čarapića, a nameravamo da do kraja ovog meseca završimo radove u punom profilu sa postavljanjem podzida, u dužini od 1600 metara“ – naveo je predsednik Opštine pri obilasku radova oko Doma kulture u ovom naselju. On je dodao da će uskoro i u Ripnju biti izgrađeno 20 autobuskih stajališta, tamo gde do sada nisu postojala.

Podelite vest: