VIKENDOM BESPLATNI TRENINZI KOŠARKE ZA MLADE VOŽDOVČANKE

Deseta lokacija škole košarke gde devojčice školskog uzrasta do 15 godina sa teritorije GO Voždovac mogu besplatno da treniraju košarku subotom i nedeljom od 12 do 13 časova, otvorena je danas prijateljskom utakmicom, u organizaciji Pokreta za žensku košarku Marina Maljković i opštine Voždovac.

Naš proslavljeni košarkaški trener Marina Maljković u znak zahvalnosti za prepoznavanje važnosti Pokreta, Gradskoj opštini Voždovac poklonila je košarkašku loptu sa njenim potpisom.

„Došli smo do impresivnih brojki od 28 nedeljnih treninga za, trenutno, 400 devojčica. Srećna sam svaki put kada dođem i vidim nasmejana lica. Zadovoljstvo dece nam daje energiju da idemo dalje i nastavimo da rastemo kako bi što veći broj malih košarkašica dobio priliku da besplatno trenira, pa s tim u vezi želim da najavim da ćemo već sredinom februara imati besplatne škole i u Obrenovcu i Somboru”, rekla je Marina, koja je u subotu, u turskom prvenstvu, ostvarila pobedu sa svojim Galatasarajem na gostovanju u Mersinu, a već dan kasnije je stigla u Beograd da bi se družila sa svojim malim košarkašicama. „Nama je cilj da za godinu dana imamo jednu ozbiljnu cifru od 1000 sportistkinja“ , rekla je Maljkovićeva. Pobednicama prijateljske utakmice podeljene su medalje.

Sve zainteresovane devojčice za besplatno treniranje košarke mogu se prijaviti svake subote i nedelje u sportskom balonu „Top Spin“ pri Osnovnoj školi „Dositej Obradović” (Maksima Gorkog 94).

Podelite vest: