ВИКЕНДОМ БЕСПЛАТНИ ТРЕНИНЗИ КОШАРКЕ ЗА МЛАДЕ ВОЖДОВЧАНКЕ

Десета локација школе кошарке где девојчице школског узраста до 15 година са територије ГО Вождовац могу бесплатно да тренирају кошарку суботом и недељом од 12 до 13 часова, отворена је данас пријатељском утакмицом, у организацији Покрета за женску кошарку Маринa Маљковић и oпштине Вождовац.

Наш прослављени кошаркашки тренер Марина Маљковић у знак захвалности за препознавање важности Покрета, Градској општини Вождовац поклонила је кошаркашку лопту са њеним потписом.

„Дошли смо до импресивних бројки од 28 недељних тренинга за, тренутно, 400 девојчица. Срећна сам сваки пут када дођем и видим насмејана лица. Задовољство деце нам даје енергију да идемо даље и наставимо да растемо како би што већи број малих кошаркашица добио прилику да бесплатно тренира, па с тим у вези желим да најавим да ћемо већ средином фебруара имати бесплатне школе и у Обреновцу и Сомбору”, рекла је Марина, која је у суботу, у турском првенству, остварила победу са својим Галатасарајем на гостовању у Мерсину, а већ дан касније је стигла у Београд да би се дружила са својим малим кошаркашицама. „Нама је циљ да за годину дана имамо једну озбиљну цифру од 1000 спортисткиња“ , рекла је Маљковићева. Победницама пријатељске утакмице подељенe су медаље.

Све заинтересоване девојчице за бесплатно тренирање кошарке могу се пријавити сваке суботе и недеље у спортском балону „Топ Спин“ при Основној школи „Доситеј Обрадовић” (Максима Горког 94).

Поделите вест: