ODRŽANA TRIBINA „ANALIZA OMLADINSKE POLITIKE I CIVILNOG DRUŠTVA NA OPŠTINI VOŽDOVAC“

U Skupštinskoj sali opštine Voždovac održana je tribina „Analiza omladinske politike i civilnog društva na opštini Voždovac“. Cilj tribine bio je da mladi steknu osnovne uvide u mogućnosti angažovanja, kao i da se istakne značaj saradnje lokalne samouprave i civilnog sektora u kreiranju kvalitetne omladinske politike, uz naglašavanje primera dobre prakse.

Na početku tribine moderator Miloš Hrkalović uputio je članu Veća GO Voždovac Milanu Todiću i odborniku Stojanu Jovanoviću, veliku zahvalnost na podršci i gostoprimstvu. Svi predavači su se saglasili oko važnosti aktivizma mladih i značaja koju za njih ima omladinska politika. Tamara Vukov, predsednica Grupe za analizu i kreiranje javnih politika je kao primer aktivizma istakla osnivanje organizacije koju vodi, a koja je nastala na ličnom entuzijazmu osnivača, budući da su želeli da se bave svojom strukom i da utiču na promene u društvu.

Ona je prisutnima pomenula projekat „Škola javnih politika i lokalne samouprave“, koju je GAJP organizovao uz podršku Gradske opštine Voždovac u periodu od aprila do juna 2016. godine, kada je grupa mladih ljudi dobila priliku da identifikuje probleme, a kasnije posredstvom predloga praktičnih politika da opštinskom rukovodstvu ponudi određena rešenja tih problema. Na kraju, ponuđeni su predlozi daljeg unapređenja omladinske politike i rada organizacija civilnog društva.

Podelite vest: