RADIONICA „KOŠ ZA AUTIZAM“ ODRŽANA U ŠUMICAMA

Kao podrška deci sa autizmom danas je u Voždovačkom centru „Šumice“ održana inkluzivna radionica pod nazivom „KOŠ ZA AUTIZAM“.

Sportsko udruženje  LIX organizovalo je radionicu pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac, u kojoj su učestvovali i učenici iz voždovačkih osnovnih škola. Na javnom času, koji je održan u okviru radionice, deca su pokazala šta su naučila tokom programa Liksoterapije.

U ime predsednika Opštine Aleksandra Savića, prisutnima se obratio Milan Todić, član Veća zadužen za omladinu i sport naglasivši da je saradnja Opštine sa Sportskim udruženjem LIX izuzetno značajna zbog povećanog broja dece sa autizmom, koja kroz ove programe imaju mogućnost za socijalizaciju i inkluziju u društvo.

Zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Dragoljub Kočović je izrazio veliko zadovoljstvo što je Sekretarijat za sport grada Beograda od početka  prepoznao ciljeve Udruženja, te ga aktivno podržava u projektima koje priprema za decu sa autizmom.

Svečanosti povodom 22. godišnjice rada  Sportskog udruženja LIX, koje se bavi  Liksoterapijskim programom motorike za unapređenje sposobnosti dece sa autizmom, prisustvovao je predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković.

Podelite vest: