VOŽDOVAČKI PRVACI ILUSTROVALI PESME JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

U svečanoj sali Gradske opštine Voždovac danas je priređena izložba radova učenika prvog razreda osnovnih škola sa teritorije Voždovca, koji su učestvovali u velikom likovnom konkursu oslikavanja Pesmarice Jovana Jovanovića Zmaja. Đaci prvaci iz beogradskih osnovnih škola radili su crteže na zadatu temu – neku od pesama prvog pisca u srpskoj književnosti koji je pisao pesme za decu.

Osnovna ideja izložbe bila je da se vide radovi đaka prvaka  koji će biti objavljeni, a takođe i onih kojih neće biti u Pesmarici. Izložbu su otvorili Miloš Stojanović, član Veća opštine Voždovac zadužen za školske i predškolske ustanove i regionalni direktor Societe Generale banke u Srbiji Saša Radović.

Stojanović je u ime predsednika Opštine pozdravio decu iz svih sedam voždovačkih osnovih škola koja su svojim kreativnim radovima doprinela organizovanju ove lepe izložbe. On je istakao da se opština Voždovac sa zadovoljstvom uključila u likovni projekat oslikavanja Pesmarice i rekao da će i ubuduće podržavati inicijative za dobrobit naših najmlađih.

Direktor Banke se zahvalio mališanima koji su učestvovali i pomogli da  se ovaj projekat ostvari i rekao da će  kao nagradu za trud dobiti na poklon Pesmaricu početkom drugog polugodišta.

IzlozbaMali posetioci izložbe, zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima, mogli su da pogledaju brojne maštovito oslikane radove učenika voždovačkih osnovnih škola: „Danilo Kiš“, „Vojvoda Stepa“, „Karađorđe, „Veselin Masleša“, „Zmaj Jova Jovanović“, „Vuk Karadžić“ iz Ripnja i „Vasa Čarapić“ iz Belog potoka.

GO Voždovac je pokrovitelj, a organizatori konkursa i izložbe su Societe Generale banke u Srbiji i Društvo učitelja Beograda, koji su i izdali Pesmaricu Jovana Jovanovića Zmaja.

Podelite vest: