POČELO „EKO KVIZ“ TAKMIČENjE

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ uz podršku i saradnju sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu organizuje, već tri godine zaredom, EKO KVIZ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji Beograda.

Takmičenje je svečano otvorio sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Goran Trivan, kazavši da će deca danas svojim znanjem i vrlinama pokazati da su ona naša snaga i vojska. „Iako nemaju političku moć, ona deluju na svoje roditelje i uče ih kako da se ophode prema životnoj sredini“, rekao je Trivan.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Miroslav Bogdanović rekao je da je interesovanje učenika svake godine sve veće i da je u planu da se uključe i predškolske ustanove kroz dečije predstave i igre.

Ispred Gradske opštine Voždovac takmičenju je prisustvovao član Veća za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović.

U prvom ciklusu učestvuju 32 prvoprijavljene osnovne škole, a takmičenja će biti održavana petkom u prostorijama JKP „Gradska čistoća“.

Podelite vest: