NOVI TURISTIČKI SADRŽAJI NA AVALSKOM TORNjU

Od aprila naredne godine kompleks oko Avalskog tornja biće u potpunosti opremljen novim sadržajima, a cilj je da u 2017. godini  broj posetilaca ove turističke destinacije  bude 200 hiljada.

Ovo je danas rekao ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim i predsednikom Gradske opštine Voždovac Aleksandrom Savićem obišao novoizgrađeni prostor u podnožju tornja.

Gradonačelnik je rekao da je za tri godine broj turista u prestonici udvostručen, a da je ove godine taj broj veći za 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„To je sjajan rezultat, ali moramo da se borimo za sve delove grada, za svaku atrakciju, da svi delovi grada budu predstavljeni na pravi način“, rekao je Mali.

On se zahvalio resornom ministru na inicijativi za uređenje prostora oko Avalskog tornja i najavio rekonstrukciju prilaznog puta.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je izdvojilo 32 miliona dinara za Projekat uređenja kompleksa Avalskog tornja za unapređenje turističke ponude.

U prvoj fazi je na zelenoj površini napravljeno dečije igralište, a u podnožju tornja – kafe bar, etno galerija, nova blagajna, menjačnica i bankomat. Druga faza predviđa izgradnju teretane na otvorenom i teren za košarku, fudbal, odbojku i rukomet sa tribinama kao i prostor sa sadržajima za decu školskog uzrasta.

Podelite vest: