MREŽA PRIVATNIH VRTIĆA KAO POMOĆ PREDŠKOLCIMA SA VOŽDOVCA

Na inicijativu vlasnika privatnih dečjih vrtića sa teritorije opštine Voždovac, opštinski član Veća za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović, organizovao je sastanak u zgradi Opštine sa ciljem da se pomogne roditeljima neupisane dece u državne vrtiće. Pozivu na skup su se odazvali pomoćnik gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Danijela Marković, direktorka voždovačke Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ Lidija Hutović i vlasnici svih dvadeset privatnih vrtića.

Na prvom sastanku na kome je Opština bila koordinator sve tri strane, predstavnici privatnih vrtića uputili su Danijeli Marković neka pitanja koja se tiču subvencije Grada Beograda prema njihovim ustanovama.

Kako je predložio Stojanović, ono što Opština može da ponudi, kao jedan vid pomoći privatnim vrtićima, jeste prostor u centrima „Šumice“ i „Voždovac“ na Banjici, u kojem bi se održavale razne radionice, likovne sekcije i drugi edukativni sadržaji za decu.

Zaključak sastanka je da će Gradska opština Voždovac oformiti komisiju na čelu sa Milošem Stojanovićem, koja će imati zadatak da obiđe sve privatne vrtiće sa svoje teritorije i napravi njihovu mrežu, koja će biti za dobrobit roditelja i dece sa Voždovca. Ujedno je dogovoren i naredni sastanak sa predstavnicima Grada i privatnih vrtića, u cilju dalje međusobne saradnje.

Podelite vest: