USPEŠNO REALIZOVANA AKCIJA „KRV ŽIVOT ZNAČI“

U organizaciji Gradske opštine Voždovac i Instituta za transfuziju krvi Srbije, treću godinu zaredom, sprovedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi ispred zgrade opštine Voždovac. Ovom humanom gestu pod sloganom „Krv život znači“ odazvao se veliki broj građana, među kojima su bili zaposleni, rukovodioci Opštine i koordinator akcije Vuk Mirčetić.

Stručni saradnik na Institutu Igor Bubanja ističe da se svakog dana zajedno sa Crvenim krstom organizuje niz akcija širom Republike Srbije u vidu promovisanja humane vrednosti i motivacije sugrađana da se jednom jedinicom krvi mogu spasiti tri života.

„Odziv naših sugrađana u ovoj godini bio je izuzetan, imamo još brojne aktivnosti do decembra, ali očekujemo rekordnu, najhumaniju godinu. Pozivam sve ljude da se pridruže našim akcijama kako na opštini Voždovac, tako i širom Beograda“ – rekao je Bubanja.

Inače, davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18-65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti onoga kome je ta krv potrebna.

Podelite vest: