BOKSERSKE LEGENDE U BORBI ZA RADNIČKI

U Ustanovi „Voždovački centar – Šumice“ sinoć je održan bokserski spektakl pod nazivom „Ljubinko Veselinović i prijatelji – za Radnički“.

Sportsko društvo „Radnički“ okupilo je legende našeg boksa koje su  bile jugoslovenski, evropski i svetski prvaci, sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć Društvu.

Veliki broj sportskih asova došli su  da vide vrhunske majstore u humanitarnoj akciji, predvođene  vicešampionom sveta Draganom Vujkovićem, osvajačem olimpijskih, svetskih i evropskih medalja Mirkom Puzovićem i evropskim prvakom Ljubišom Simićem.  Pred okupljenom publikom, Ljubinko Veselinović odigrao je svoj oproštajni meč protiv Rajka Džajića, a nakon toga su boksovali i Srba Marić, Zoran Šekularac, Dragan Poleksić, Dejan Mitrović, Dragan Vujković i Perko Tamindžić.

Akciju su, svojim učešćem, podržali i glumci Goran Sultanović i Ivan Bekjarev, grupe Riblja Čorba i Zarđali Ekser i mnogobrojni sportisti među kojim i  Svetlana Ceca Kitić, Zoran Moka Slavnić i Petar Mileusnić.

SD „Radnički“ najavljuje da je ovo samo jedna u nizu akcija za rešavanje trenutnih finansijskih problema, da bi mogli nesmetano da nastave uspešno odgajanje budućih šampiona. Za nepunih 100 godina koliko postoji Društvo, odnegovano je više od 300 reprezentativaca koji su osvojili preko 20 medalja na olimpijskim igrama, 51 medalju na evropskim i 29 medalja na svetskim prvenstvima.

Gradska opština Voždovac i  Ustanova „Voždovački centar – Šumice“  ustupili su prostor za održavanje  sinoćne akcije, kako bi pomogli SD „Radnički“ i tako nastavili praksu humanih aktivnosti, kao i pomaganje i unapređenje sporta i u Opštini i u Beogradu.

Podelite vest: