SVETSKI KUP U MOTORICI ZA DECU I MLADE SA AUTIZMOM I TEŠKOĆAMA ODRŽAN NA ADI

Svetski kup u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama LIX OPEN održan je 9. septembra  na Adi Ciganliji.

U ime predsednika opstine Aleksandra Savica prisutne je pozdravio Vuk Mirčetić, istakavši da je Gradska opština Voždovac podržala ovaj kup koji je proglašen manifestacijom od značaja za Grad Beograd, nastavljajući odgovornu politiku prema mladima sa teškoćama.

Ljiljana Stanojević, predsednica udruženja LIX, zahvalila se na pomoći svima koji su podržali manifestaciju. Ona je naglasila da projekat predstavlja  poseban vid sporta koji ima funkciju terapije za unapređenje sposobnosti dece i mladih sa autizmom i teškoćama, te  da su postignuti zapaženi rezultati

Zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Dragoljub Kočović je izrazio veliko zadovoljstvo što je Sekretarijat za sport od početka  prepoznao vrednost ove manifestacije, rekavši  da ovakav misionarski projekat mogu da rade samo oni ljudi koji su u potpunosti posvećeni višim ciljevima.

Projekat je realizovan u saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine, a  projekat su svojim učešćem podržali Tamara Nikezić, operska pevačica, Konstantin Kostjukov, prvak baleta Narodnog Pozorišta i pevač Marko Bulat.

Podelite vest: