NAGRAĐENE ŠKOLE SA NAJBOLjIM REZULTATIMA U ŠKOLSKOM SPORTU

Gradska opština Voždovac i Udruženje pedagoga fizičke kulture opštine Voždovac, organizovali su svečanu dodelu nagrada za najuspešnije škole koje su tokom prvog polugodišta 2015/2016. pokazale izvanredne rezultate u okviru Školskog sporta.

U Svečanoj sali opštine Voždovac nagrade najboljim učesnicima uručio je član Veća zadužen za sport i omladinu Milan Todić, koji je prepoznao važnost očuvanja Školskog sporta, i na čiju se inicijativu uz podršku Pedagoga fizičke kulture drugu godinu zaredom uspešno sprovodi Školski sport u svim voždovačkim školama.

„U sport se mora neprestano ulagati, velika stvar je za sve školarce da se na adekvatan način približe sportu i bave fizičkom aktivnošću, što je jedna od najvažnijih stvari u njihovom odrastanju. Opština je i ove godine sa sportskim klubovima pokrenula akciju „Sportsko leto na Voždovcu 2016“, u okviru koje će mališani moći tokom raspusta besplatno da treniraju sport za koji se opredele“ – istakao je Todić.

Pehare, plakete, priznanja i majice najuspešnijim takmičarima uručili su i Vlada Krstivojević ispred SS Beograda, kao i Vladeta Tomić i Radenko Stevović ispred SS Voždovca.

U konkurenciji osnovnih škola prvo mesto je osvojila OŠ „Milan Đ. Milićević“, drugo OŠ „Dositej Obradović“ i treće OŠ „Veselin Masleša“, a najbolje plasirane srednje škole su Druga ekonomska škola, Dvanaesta beogradska gimnazija i Geološka i hidrometeorološka škola „Milutin Milanković“.

Predsednik Udruženja pedagoga fizičke kulture Dejan Marsenić pozdravio je sve prisutne i apelovao da se pomogne bivšem učeniku  Dvanaeste beogradske gimnazije vaterpolisti Radosavu Andrejiću, koji je oboleo od teške bolesti a kojem su neophodna novčana sredstva kako bi nastavio lečenje u inostranstvu.

Marsenic i ZegaracTakođe, Marsenić je uručio plakete u znak zahvalnosti za podršku u realizaciji ovog sportskog programa predsedniku Opštine Aleksandru Saviću i predsedniku Aktiva direktora osnovnih škola Voždovac Milanu Žegarcu.

Podelite vest: